Over ons

Wie zijn wij?
Wij zijn Jos en Miranda van Hoek, wij wonen aan de Baanbrugdijk 1 te Weert en wij hebben twee kinderen Sanne en Vincent.

WhatsApp Image 2018-09-30 at 13.19.23 (1).jpeg

Zorro, onze eerste labrador!
In 1996 zijn wij op de Baanbrugdijk komen wonen. Nadat de ouders van Jos in 1995 een blonde labradorpuppy hadden gekregen, waren wij ook besmet geraakt met het “labradorvirus”. Ons eerste zwart labradorteefje, Zorro, kregen wij in 1996, nog voor dat er kinderen waren.  Zorro is 13 jaar geworden. Via een herplaatsingsbericht hebben wij vervolgens Senna gekregen, een zwart labradorteefje van toen bijna 1 jaar oud. Met beide dames hebben wij ieder twee nestjes gekregen, dus van enige ervaring met het fokken van labradors kun je wel spreken.

Onze kennel
Uiteindelijk hebben wij in het voorjaar van 2016 de knoop doorgehakt en zijn wij onze huidige kennel gestart. De naam Daalbrook verwijst naar het gebied waarin wij wonen. Daal = dal en brook = drassig land. Om ons heen stromen twee beken, de Raambeek en de Tungelroysebeek. Wij wonen aan de rand van het GrensPark Kempen-Broek, een heel groot natuurgebied van 25000 ha, wat op de grens ligt van beide Limburgen en Noord-Brabant.  In het Kempen-Broek vindt je moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, en heide.  Iedere dag wandelen wij met onze labradors in dit prachtige gebied.

Hoe fokken wij?
Wij fokken met onze labradors volgens de regels van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV) en de Labrador Kring Nederland (LKN) en zijn hier ook lid van.  De NLV en LKN zijn  door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland erkende rasverenigingen voor Labrador Retrievers.  Bij al onze labradors zijn de heupen en de ellebogen getest en de ogen gespiegeld. Ook hebben wij onze honden geshowd op diverse tentoonstellingen en hebben ze zeer goed of uitmuntend als resultaat behaald.

Voor meer informatie omtrent onze labradors, kun je kijken bij Onze honden.

Ons doel?
Ons doel is om gezonde authentieke labradors te fokken, die aan alle raskenmerken voldoen en een sterke “will to please” hebben.

Onze pups
De puppy’s worden in huiselijke kring geboren en groeien daar ook op, zodat ze goed kunnen wennen aan allerlei geluiden, kinderen, andere honden en situaties. Bij mooi weer, laten we ze lekker buiten in onze tuin. Een goede socialisatie van de pup vinden wij zeer belangrijk. De pups moeten alles waarmee ze later te maken kunnen krijgen als heel normaal gaan zien en ervaren.

Onze pups worden gechipt door de Raad van Beheer, krijgen een FCI stamboom en een DNA profiel. Voordat ze aan de nieuwe eigenaar worden overgedragen, krijgen ze bij ons hun eerste enting en worden ze drie keer ontwormd. Ook krijgt de nieuwe baas een Europees paspoort mee.

Wij geven u graag advies!
Voordat de pup naar de nieuwe baas gaat, geven wij uitgebreide voorlichting , zodat je goed geïnformeerd bent.

Veel plezier bij het bekijken van onze website!